Det är lika bra att komma ut - jag är en periodare


Är det någonting man kan säga om mig som musiker så är det att jag är hopplöst passionerad för det jag håller på med. För tillfället. Jag har aldrig uthålligt hållit fast vid en genre, ett instrument eller ett sätt att spela under någon längre tid. Min passion är variation. Detta har gjort att musikalisk bredd blivit min styrka.


Mitt musicerande började med att jag fick en stålsträngad gitarr i 18-års present. Ganska snabbt fastnade jag för fingerpicking, något jag fortfarande gärna spelar. Samtidigt började jag snöa in på den "obligatoriska" rocksvängen på elgitarr.

Vid  23 års ålder hörde jag folkmusikgruppen Väsen för första gången och föll omedelbart för det för mig exotiska instrumentet nyckelharpa. Jag började spela med de härliga gamla gubbarna och gummorna i nyckelharpsgänget Nybyggarna i Örnsköldsvik. Mycket inspiration fick jag även i mötet och musicerandet med spelmannen Alf Granqvist.

2001-2002 gick jag den ett-åriga spelkursen i nyckelharpa på Eric Sahlström-institutet . 

2002-2003 studerade jag gitarr/nyckelharpa för Jan Ekedahl och Marcus Svensson på Gotlands läns folkhögskola.

2003-2008 studerade jag till instrument/ensemblelärare med inriktning gitarr/elgitarr/nyckelharpa på Musikhögskolan i Malmö. 

Idag spelar jag dessa instrument i flera olika sammanhang.


För mig har musiken många funktioner. Den är ett sätt att andas. Den är ett sätt att vara tillsammans med andra människor på.  Ibland hjälper musiken mig att bearbeta de stora och små känslorna i livet. Musiken gör att jag utvecklas och utmanas som människa. Framför allt sätter den mig i kontakt med någonting större än det jag kan se med blotta ögat.


Diskografi


2002 "Bjärv" med Bjärv

2003 "Bräjv" med Bjärv

2005 "The Red Album" med Bjärv

2008 "Vallevan" ep med Vallevan

2013 "A Secret River" ep med A Secret River

2014  "Colours of solitude" cd med A Secret River


Medverkat som musiker


2006 "Ett år" Gitte Pålsson, (Nyckelharpa)

2011 "Har den äran" Julia, Linnea och Gabriel Hagenfors (Akustisk gitarr)

2012 "Om igen" Peter Johansson  (Mandolin)

2013  "Äntligen här" David och Maria Tell (Nyckelharpa)COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED